vaktherapeut i.o bij praktijk AutosNomos

Vanaf september loopt Barbara  als vaktherapeut in opleiding mee binnen praktijk AutosNomos.  Naast individuele therapietrajecten ( onder supervisie) doet zij ook onderzoek naar de effectiviteit van vaktherapie aan vluchtelingkinderen. Niet alleen een leerzame periode voor Barbara maar ook voor mij dus ! Hieronder stelt Barbara zichzelf even voor.

Ik ben Barbara van der Woude en het komende half jaar zullen jullie mijn gezicht vast gaan zien bij AutosNomos. Ik loop dan namelijk mee met José Visser als vaktherapeut beeldend in opleiding, deze studie volg ik op dit moment op NHL-Stenden te Leeuwarden. De reden dat ik met deze opleiding ben begonnen is omdat ik mensen wil helpen op mijn manier, namelijk met creativiteit.
Tijdens mijn opleiding ben ik drie maanden naar Zuid-Afrika geweest, Port Alfred om precies te zijn. Hier heb ik stage gelopen in de townships, dit zijn de armste wijken van Zuid-Afrika waar soms hele gezinnen leven in kleine zelfgemaakte huisjes van 3×3 meter. Ik ben terecht gekomen bij een school voor kinderen met een beperking tussen de 7 en 18 jaar oud. Voor mij was het belangrijkste doel om de kinderen plezier te laten beleven door activiteiten aan te bieden. En ook al konden we elkaar niet verstaan, de band was toch hecht. Deze ervaring heeft mij een andere kijk op het leven gegeven, meer kennis van andere culturen en het heeft ervoor gezorgd dat ik sterker ben geworden als persoon.

Datum

2 okt, 2018

Geschreven door

José Visser